Wednesday, 27 July 2011

Lawatan kerja ke Indonesia.. part 1.

Selamat datang ke Jakarta..

Papa sebenarnya baru balik dari lawatan kerja ke Jakarta dan Bandung selama 4 hari 3 malam.. Sambil-sambil sibuk bermesyuarat di sebelah malam, Papa tak lepaskan peluang meronda-ronda dan bershopping untuk family..

Memang patutlah dorang gelarkan disini sebagai syurga membeli belah.. Banyak banget pilihan yang boleh dipilih..

Bagi sesapa yang tak pernah datang sini.., cubalah try.. Mesti berbaloi.. Tapi siapkan ongkos secukupnya yee.. Kalau setakat plan nak bawa RM 1-2 ribu tu.., Papa rasa tak cukup kot..

Yang paling penting.., senyuman anak dara Sunda memang bisa buat lelaki hilang pertimbangan... (rasa macam nak bawak balik sorang jee...)

Tugu unik di Lapangan terbang Soekarno Hata

Unik kan...

Ni menara kawalan lapangan terbang...

Sekali tengok macam lampu suluh pulak... =)

Garuda Airlines... Pramugari dia cantik2 belaka..

Kedai bebas cukai..

Tugu Soekarno Hata di pintu masuk Jakarta..

Jalan di Jakarta tetap sibuk..

Pak Polisi disini pakai kereta Proton Persona..

Tol yang sentiasa sibuk 24 jam..

Besar Billboard nih.. dari jauh dah boleh nampak..

Bendera Partai Demokrat..

Penghujung lingkaran keluar dari Kota Jakarta.. Kurang sibuk disini..

Ni tugu Partai Golkar.. Golkar adalah singkatan dari Golongan Karya..

Mesyuarat ringkas setibanya di Kota Bandung..

Warung Tekko ni memang famous dengan hidangan Sapi penyet.. Memang sedappp...

Gambar depan tempat penginapan di Bandung..

Kalau ke Bandung, wajib berkunjung ke Pasar Baru..

Macam2 ada kat sini..

Kalau bawak family, jaga2 takut sesat sebab tempat ni memang luas...

Orang pompuan mesti juling bijik mata bila shopping kat sini..

Bukan setakat kain batik.., telekung, tudung, kain sutera semuanya ada..

Papa pun sesat 3 kali disini.. Nasib baik ada cewek sunda yang tunjukkan jalan..

Disini pulak adalah kawasan yang dinamakan Chempelas..

Kat sini pun tempat orang shopping jugak..

Bukan setakat dalam bangunan lot kedai.., kat luar pun banyak jualannya...

Makanan pun banyak dijual.., tapi Papa tak berani makan.. Takut tak halal..

Kalau penat jalan, singgah je beli air es yang dijual kat tepi2 tu.. 5000 rupiah satu botol..

Buah pun banyak.. Buah salak dorang memang besar.. Dan jangan lupa beli buah avacado.. Kat sini dorang panggil buah aplikot..

Ni penghujung pusat shopping.. Jauh jugak kalau nak jalan kaki sampai sini..

Kalau rasa malas berjalan, bolehlah naik beca.. Tapi Papa nasihatkan tak payah je lah.. Sebab jalan kat sini manjang jem..


Jadi.., ini baru part 1.. Nanti Papa uploadkan gambar untuk part ke 2 pulak yee.. Gambar ke kawah gunung berapi di Tangkuban Perahu..

To be continued..

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. syok layan gambar. gambar clear semua. untung la leh p indon..ehehe

    ReplyDelete

  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen korang yee...