Thursday, 23 June 2011

Tempat yang PALING cantik dalam dunia..



Tempat ni bernama Pantai Navagio, bermaksud tempat kapal karam didalam bahasa Greek. Tempat ni kononnya adalah sebuah tempat yang paling cantik didunia..

Pantai ni merupakan sebahagian dari teluk terpencil berpasir di Pulau Zakynthos dan salah satu pantai yang paling terkenal di Greece.

Kawasan ni menjadi tarikan pelancong dan diwartakan sebagai khazanah negara di Greece kerana ia adalah rumah kepada bangkai kapal2 yang dikatakan milik penyeludup Panagiotis

Sebab itulah dikalangan penduduk setempat.., tempat ini lebih dikenali dan sering dirujuk sebagai 'Smugglers Cove’.

Hmmm.. Papa tak taulah betul atau tak tempat ni adalah yang paling cantik dalam dunia.., tapi macam tu lah yang direkodkan dalam catatan Guiness World..

Tapi.., kalau tengok melalui gambar2 ni semua.., memang Papa tak nafikan pantai ni memang cantik..

So.., untuk relakskan minda di petang2 hari ni.., Papa nak kongsikan gambar2 tempat yang dikatakan paling cantik dalam dunia ni dengan korang.. Moga2 boleh release sikit tension tu...





9 comments:

  1. memang cantik la..pic ke-3 last bukit tu macam bentuk buaya la,perasan x?

    ReplyDelete
  2. MN.., betul laa.. Ada iras2 macam buaya tu...

    ReplyDelete
  3. baru tgk gambar dah rase tenang..tak tahu lah mcm mane kalau dah sampai kat sane..maw xnak balik kot..hihihi..^_^'

    ReplyDelete
  4. salam kenal,

    wah cantiknya..... rasa macam nak hanimun lagik jerk.. huhu

    ReplyDelete
  5. Lisa.. kalau macam tu kena pergilah try lepak kat situ.. Alaa.. kalau naik flight baru 23 jam je dari sini.. =P

    ReplyDelete
  6. Maszmadi.., eloklah tu bawak family pegi jalan2.. Tapi for reminder.. awek Greece lawa2 tau.. hehehehe...

    ReplyDelete
  7. Kalau dapat pegi situ kan best...

    ReplyDelete
  8. nak pegiiii..cntik nyaaa...

    ReplyDelete
  9. cantik nyeeeeee...

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen korang yee...